Auteur

Schrijver, steward en schipbreukeling. En overlever en inspirator.
Schipbreuk in het paradijs verscheen in 2016 en is het waargebeurde verhaal van mijn overlevingstocht van veertig uur in de Flores Zee bij Indonesië. Voor updates, zie: facebook.com/schipbreukinhetparadijs

Uit en Thuis, KLM’ers werkend en privé verscheen in 2021. Een mooi vormgegeven ‘koffietafelboek’ met 72 portretten in woord en beeld. 

Voor updates, zie facebook.com/uitenthuisboek. 
Behalve op deze site is dit boek ook verkrijgbaar bij een select aantal boekhandels.

Momenteel werk ik samen met mijn oom aan een familiegeschiedenis van zijn vader/mijn opa. Dit gaat over het familiebedrijf Wieringa Mode, over Zwolle en Apeldoorn, de Tweede Wereldoorlog en het verzet en natuurlijk over onze familie. Geplande verschijningsdatum: december 2023.

Wil je nu meteen het boek kopen? Klik hier

Benieuwd naar hoe dit afloopt? 
Koop het boek bij jouw favoriete (online) boekwinkel, in paperback of als e-book.

Uit en Thuis boek

In 2021 verscheen mijn nieuwste boek: Uit en Thuis, KLM’ers werkend en privé. In 72 portretten vertellen KLM-collega’s uit de cockpit, de cabine en op Schiphol over hun ervaringen, thuis en wereldwijd. Het leverde interessante gesprekken op en mooie verhalen over de mens achter het bekende blauwe uniform. Naast hun tweeluikfoto in uniform en zelf gekozen privé-outfit. Het gaat over sporten, ondernemerschap en hobby’s. Maar ook over diepgaande zaken die voor iedereen herkenbaar zijn; zoals over onzekerheid en verdriet. En over verlies van werk, gezondheid of het leven. Maar bovenal gaat het over positiviteit en kracht, om elke situatie aan te kunnen en om verder te gaan met (over)leven.

Dit boek is verkrijgbaar bij een select aantal boekhandels en via een mail naar Wilbert, zie de contactpagina. Voor updates, zie facebook.com/uitenthuisboek.

Momenteel werk ik samen met mijn oom aan een familiegeschiedenis van zijn vader/mijn opa. Dit gaat over het familiebedrijf Wieringa Mode, over Zwolle en Apeldoorn, de Tweede Wereldoorlog en het verzet en natuurlijk over onze familie. Geplande verschijningsdatum: december 2023.
Lees meer

COAUTEUR

Als coauteur werkte ik mee aan deze vier boeken uit de Hoe word ik… reeks. Ik interviewde (on)bekende Belgische en Nederlandse reizigers en schreef artikelen over extreme luxe reizen, vrijwilligerswerk en eigen reiservaringen uit meer dan honderd bezochte landen.

Hoe word ik wereldreiziger?

Een geweldig boek voor reizigers én thuisblijvers. Avonturiers, globetrotters, maar ook dromers en twijfelaars, opgelet! Dit is een heerlijk leesboek voor reizigers (én thuisblijvers) die dromen van een wereldreis. Vol verhalen van bekende en minder bekende wereldreizigers.
Lees meer

Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland?

Een inspirerend boek vol foto’s en verhalen van reizigers die zich inzetten voor een betere wereld. Ook heel wat bekende vrijwilligers vertellen over hun drijfveren, zoals Floortje Dessing, Helmut Lotti en Katja Schuurman. Of je nu aidskinderen verzorgt in Vietnam, schildpadden beschermt in Costa Rica of knokt voor een betere toekomst van straatkinderen in Ecuador, werken als vrijwilliger verrijkt je leven. Een inspirerend boek vol foto’s en verhalen van reizigers die zich inzetten voor een betere wereld. Ook heel wat bekende vrijwilligers vertellen over hun drijfveren, zoals Floortje Dessing, Helmut Lotti en Katja Schuurman. Of je nu aidskinderen verzorgt in Vietnam, schildpadden beschermt in Costa Rica of knokt voor een betere toekomst van straatkinderen in Ecuador, werken als vrijwilliger verrijkt je leven.
Lees meer

Hoe reis ik solo?

Wat en wie komen soloreizigers tijdens hun omzwervingen tegen? Hoe trotseren zij de wereld in hun eentje? In dit boek pakken tientallen soloreizigers kort uit over hun reizen. Hun belevenissen zijn aanstekelijk, hilarisch, indrukwekkend en verrassend. Bekende Nederlanders en Vlamingen - een solozeezeiler, een bergbeklimster, een woestijnnomade en twee reisjournalisten - vertellen bovendien hoe het is om te leven voor het kloppen van je hart. Zij laten je zien dat de wereld niet gevaarlijk is en dat de soloreiziger leeft op de toppen van zijn kunnen. ‘Hoe reis ik solo?’ geeft ook tips en trucs voor onderweg. Over het droppen van vervelende medereizigers, over soloseks en de allerbeste plekken en logies.
Lees meer

Hoe word ik expat?

Ja gezegd op die droombaan in het buitenland? Dit boek plaveit de weg naar dat mooie, toch volstrekt andere leven. Hoe word ik expat? is een wegwijzer vol interviews, tips, reportages en anekdotes over het expatbestaan. Expats en experts uit alle delen van de wereld vertellen eerlijk en onomwonden over hun leven. Een boek als een rots in de branding, bij de voorbereiding en het verblijf in het buitenland.
Lees meer

Recensies

Wow....wat een boek. Ik heb het in een paar dagen uitgelezen (voor mijn doen héél snel).
Je wordt er helemaal in meegenomen. Ik werd ook boos op bepaalde mensen en was blij toen ze gered werden. Zat gewoon te janken en te bedenken wat een pijn iedereen moet hebben gehad. Pijn van buiten (verwondingen) maar zeker ook pijn in hun binnenste. De angst om vermist te raken. Er worden dingen in beschreven waar ik nooit bij stil had gestaan. Een aanrader??? ZEKER!!!
Dit boek trok mijn aandacht omdat ik zelf afgelopen zomer op Bali ben geweest en boottochtjes heb gemaakt naar en om eilanden. Zeer herkenbaar dus! Erg mooi om te lezen wat en hoe je denkt op het moment dat je aan het overleven bent. Het boek leest heerlijk weg, ik had hem zo uit. Dat terwijl ik geen fanatiek lezer ben. Een aanrader dus!
Deze indringende gebeurtenis is met zoveel passie geschreven. Buiten het feit dat je persé door wilt lezen om te weten hoe het verder gaat, troffen mij ook de eerlijkheid en de kwetsbaarheid. Alle aspecten van het meegemaakte worden beschreven, en dat maakt dit boek zo boeiend. Complimenten aan Wilbert. Een absolute aanrader!
Een boek voor zowel de fervente globetrotter als voor iedereen die liever thuis blijft. Het is niet alleen een aangrijpend reisverslag over een groep die samen schipbreuk lijdt, maar ook een levendige beschrijving van de mentale reis die een mens alleen doormaakt in de fysieke strijd tegen de dood. Voortdurend word je heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Ook ervaar je de worsteling tussen de noodzaak om samen te werken, maar ook voor jezelf te kiezen. Boeiend om te lezen hoe verschillend een ieder daarmee omgaat. Inspirerend om te zien hoe universeel en enorme groot de kracht is om (samen) verder te willen leven.
Een heel erg indrukwekkend en meeslepend verhaal en echt prachtig geschreven. In een keer uitgelezen, moeilijk om te stoppen.
Een prachtig geschreven boek die je meteen bij de eerste pagina grijpt. Aangrijpend en meeslepend. Je proeft zelfs bijna de zee. En bijzonder om te lezen hoe iedereen reageert in een situatie als het om overleven gaat. En de vraag die dit op roept: hoe zou ik zelf reageren/handelen in een noodsituatie?
Een ontroerend en indrukwekkend boek. Stoppen met lezen is geen optie. Een afschuwelijke gebeurtenis, maar in een prachtig boek beschreven. Met tranen in mijn ogen in een ruk uitgelezen.
Toen ik de cover zag van dit boek en meer bepaald de stempel ‘waargebeurd’, wilde ik absoluut dit boek lezen. Dit zijn zo van die verhalen die mijn interesse wekken, niet voor het sensatiegehalte maar simpelweg om het verhaal te lezen en om te zien hoe veerkrachtig een mens is en de wil en de moed heeft om te overleven. Wilbert is een begenadigd verteller en heeft een sublieme schrijfstijl, hij sleurt je mee in zijn verhaal en je verveelt je geen minuut met dit boek te lezen. Als je een waargebeurd verhaal wilt lezen dan raad ik je ten stelligste aan om dit boek te kopen, je zult allesbehalve teleurgesteld zijn. 5 heroïsche sterren!

Wilbert van Haneghem

Gegevens

E-mail: wvanhaneghem@yahoo.com

Kamer van Koophandel: 34.337150
Bedrijfsnaam: Global Rooster Text & Photography
Bank: NL20KNAB0405117426

Navigatie

Volg Wilbert

© Copyright 2023 Wilbert van Haneghem
Gemaakt door Raion design
menu